Directorul Termoelectrica: „Sezonul 2023-2024 a fost un sezon complicat, dar am gestionat cât de bine am știut echipamentele, oamenii, banii și acum avem rezultate”

  • 08 August 14:14
Directorul Termoelectrica: „Sezonul 2023-2024 a fost un sezon complicat, dar am gestionat cât de bine am știut echipamentele, oamenii, banii și acum avem rezultate”

Compania „Termoelectrica” s-a confruntat în ultimul an cu mai multe provocări, dar situația rămâne una stabilă, a raportat astăzi într-o conferință de presă, directorul general interimar al întreprinderii, Iurie Razlovan.

Printre problemele întâmpinate, acesta a menționat gestionarea defectuoasă a păcurei, lipsa stocurilor în valoare de 7 milioane de lei, ridicarea a 5 milioane de lei, în calitate de „onorarii de succes”, de către administratorii de insolvabilitate și un fost director, pe acest caz fiind deschis și un dosar penal, dar și dispariția a 50 de tone de fier uzat, după reparația unui cazan energetic.

Deși, timp de un an compania „Termoelectrica” a reușit să diminueze pierderile financiare de 5 ori, mai rămân datorii acumulate de întreprindere în perioadele anterioare, care se ridică la miliarde de lei, a menționat Iurie Razlovan.

„Sezonul 2023-2024 a fost un sezon complicat, ca de obicei, dar am gestionat cât de bine am știut echipamentele, oamenii, banii și acum avem rezultate. Sezonul a fost stabil, iar din punct de vedere tehnologic am diminuat pierderile de energie termică, fapt care s-a reflectat și în situația financiară. Ne pregătim de sezonul care-l avem în față. Pregătim sursa 1, sursa 2 și celelalte surse pe care le avem în gestiune.

Tot ce ține de consumurile noastre de combustibil, materiale, salarii, noi suntem la zi, întreprinderea nu a generat datorii suplimentare. Anul 2022 a fost un an cu pierderi de peste 230 milioane de lei. Anul curent sunt 43 de milioane de lei, deci cu aproximativ 190 de milioane de lei noi am reușit să diminuăm pierderile”, a susținut Iurie Razlovan.

Întrebat despre prețurile la energia electrică livrată consumatorilor, directorul „Termoelectrica” a spus că acestea vor depinde de prețul la gaz și de fluctuațiile acestuia la bursele internaționale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Wed
21
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău