Directorul spitalului ”Valntin Ignatenco” a primit mustrare aspră

  • 29 Iulie 2013 13:33
Directorul spitalului ”Valntin Ignatenco” a primit mustrare aspră

Directorul spitalului ”Valntin Ignatenco” din Capitală, Nicolae Starciuc, a fost sancționat cu mustrare aspră printr-un ordin al Direcției Sănătății Municipiului Chișinău.

Sancțiunea i-a fost aplicată pentru neregulile identificate la această instituție legate de acordarea asistenței medicale, nerespectarea prevederilor protocoalelor clinice și management defectuos. Nicolae Starciuc nu a comentat deocamdată decizia Direcției Sănătate. 

Instrumentele industriale folosite la intervențiile chirurgicale se aflau în dotarea spitalului ”Valentin Ignatenco” de mai bine de 20 de ani, iar această stare de lucruri este comună instituțiilor medicale de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, a declarat șeful Direcției Sănătate din cadrul primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu. Potrivit acestuia, spitalul ”Valentin Ignatenco” era dotat cu seturi moderne de instrumente medicale pentru realizarea intervențiilor, însă acestea nu erau folosite.

Dintr-un proiect de succes, spitalul ”Valentin Ignatenco” a ajuns un caz penibil, inclusiv pe plan internațional, a declarat în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor primăriei, Dorin Chirtoacă. Edilul a dispus efectuarea de controale la toate instituțiile medicale din municipiul Chișinău și eliminarea tuturor echipamentelor tehnice depășite sau neadecvate.

Directorul spitalului ”Valentin Ignatenco”, Nicolae  Starciuc, nu a comentat deocamdată acuzațiile ce i s-au adus.

Amintim că, la începutul săptămânii trecute, medicii de la spitalul municipal ”Valentin Ignatenco” au acuzat că sunt nevoiți să folosească instrumente industriale pentru intervenții chirurgicale. Ei au plasat pe internet imagini filmate în care apar cu astfel de instrumente în timpul operațiilor.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău