Directorul SEI: Oferta în sectorul imobiliar depășește în Chișinău cererea de zeci de ori, dar, în același timp, prețurile la apartamente nu scad

  • 28 Iunie 17:45
Directorul SEI: Oferta în sectorul imobiliar depășește în Chișinău cererea de zeci de ori, dar, în același timp, prețurile la apartamente nu scad

Oferta pentru locuințe depășește în Chișinău cererea de zeci de ori, dar, în același timp, prețurile nu scad. Acest aspect l-a evidențiat directorul Societății evaluatorilor independenți din Republica Moldova (SEI RM), Dumitru Tărăburcă, marți, într-o conferință de presă susținută la agenția Infotag.

"În prezent, numai în Chișinău sunt de vânzare (stau pustii) circa 60.000 de apartamente în blocuri noi. Aceasta reprezintă aproximativ 20% din fondul de locuințe al capitalei de acum sau 50% din fondul de locuințe al Chișinăului de pe timpul URSS. Pentru Chișinău, de exemplu, oferta nu ar trebui să depășească 3.000 de apartamente. Înainte de apariția "pieței sălbatice" (până aproximativ în 2010), acest volum era de 1,5-2 mii de apartamente. Acum sunt 60 de mii numai în clădirile noi. Pentru a vinde un asemenea volum, menținând în același timp tendințele actuale pe piața imobiliară și în economie, va dura aproximativ 6-7 ani sau, posibil, mult mai mult", a spus el.

În același timp, expertul a spus că nu înțelege ce mize stau la baza unui asemenea volum impunător al ofertei.

"Din 60 de mii de apartamente, mai mult de jumătate vor trebui "aruncate". Nu știu ce vor face cu ele. În plus, există o altă problemă - toate aceste complexe rezidențiale pur și simplu încarcă orașul ", a spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Wed
24
Thu
24
Fri
27
Sat
28
Sun
28
Arhivă Radio Chișinău