Directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS: România este un exemplu pozitiv în regiune, luând măsuri cuprinzătoare și oportune la timp

  • 07 Aprilie 2021 18:43
Directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS: România este un exemplu pozitiv în regiune, luând măsuri cuprinzătoare și oportune la timp

România este un exemplu pozitiv în regiune, luând măsuri cuprinzătoare și oportune la timp, astfel încât să poată gestiona această stare de urgență fără precedent, demonstrându-și capacitatea instituțională și devotamentul eroic al lucrătorilor din domeniul sănătății, a declarat directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, amintind de sacrificiul medicului Cătălin Denciu de la Spitalul din Piatra Neamț, relatează Agerpres.

Hans Kluge a fost prezent, miercuri, la Palatul Cotroceni, la evenimentul cu tema „Schimbările climatice, relația om-natură și sănătatea publică”, organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, unde a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor. 

„Sunt foarte bucuros că țara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, declarându-l eroul anului 2020”, a punctat Hans Kluge.

La sfârșitul anului trecut, medicul Cătălin Denciu a fost rănit în incendiul care a cuprins secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, în timp ce încerca să salveze mai mulți pacienți.

Reprezentantul OMS a vorbit la Palatul Cotroceni și despre importanța vaccinării anti-COVID-19, dar și despre faptul că pandemia a adâncit diferențele sociale, cauzând inegalități de gen. 

„Datorită vaccinării și lecțiilor învățate pe parcursul crizei, anul acesta vom putea sărbători ziua aceasta cu ceva mai multă speranță și optimism. COVID-19 a lovit o comunitate globală care era caracterizată de inegalitate, care între timp s-a exacerbat, dăunând societăților și economiilor”, a spus oficialul OMS

În final, Hans Kluge a amintit că impactul pandemiei se va resimți luni și ani de acum încolo, fiind necesare abordări multidisciplinare și sprijin suplimentar din partea comunităților și sistemelor de sănătate.

„Serviciile de sănătate au fost afectate destul de grav la nivel global. Au rămas milioane de oameni care suportă costurile, în termeni de bunăstare emoțională, socială și economică. Estimările sugerează că, din cauza pierderii locurilor de muncă și a venitului, criza actuală împinge gospodării anterior stabile în direcția sărăciei”, a adăugat acesta.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
0,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:2,06 m/s
Fri
3
Sat
7
Sun
7
Mon
8
Tue
8
Arhivă Radio Chișinău