Directorul pentru Europa al OMS a avertizat asupra pericolului delăsării în lupta cu noul coronavirus

  • 15 Septembrie 2020 19:57
Directorul pentru Europa al OMS a avertizat asupra pericolului delăsării în lupta cu noul coronavirus

Directorul biroului regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Hans Kluge, a lăudat marți progresul făcut pe continent în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, dar a avertizat și asupra pericolului delăsării în lupta cu noul coronavirus, informează DPA.

Declanșarea pandemiei la începutul primăverii a scos la iveală punctele forte și pe cele slabe ale continentului, din care pot fi învățate deja lecții pentru iarna care se apropie, a declarat Kluge pentru DPA la Copenhaga.

Acesta a avertizat însă și asupra ''oboselii COVID'', în special în rândul tinerilor, de a căror participare este nevoie în lupta împotriva virusului.

''Mulți tineri cred că această pandemie are un risc scăzut, dar un preț ridicat'', a spus Kluge.

Soluțiile vor trebui identificate alături de generația mai tânără pentru a permite socializarea în siguranță.

''Interacțiunea socială este atât de importantă pentru a evita singurătatea. Este un motiv important de îngrijorare pentru cei tineri'', a spus Kluge.

Acesta a avertizat că pandemia s-ar putea agrava în lunile de iarnă, deși este optimist că se pot evita alte perioade de izolare la domiciliu întrucât ar putea fi învățate lecțiile oferite de strategiile aplicate în trecut.

Acest lucru a fost, spre exemplu, vizibil într-o rată a mortalității în scădere în comparație cu luna februarie și în felul în care s-a manifestat solidaritatea în societate, a spus Kluge.

''În februarie, am vizat societatea, am vizat școlile, acum vizăm virusul. Aceasta este vestea bună'', a spus Kluge.AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău