Directorul OMS salută propunerea Consiliului UE de negociere a unui tratat privind pregătirea pentru pandemii

  • 20 Ianuarie 2021 15:14
Directorul OMS salută propunerea Consiliului UE de negociere a unui tratat privind pregătirea pentru pandemii

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a salutat miercuri o propunere a Consiliului Uniunii Europene de negociere a unui tratat global privind pregătirea pentru pandemii, remarcând că acesta ar fi al doilea tratat de acest fel după Convenția cadru din 2003 a OMS privind controlul tutunului, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Adresându-se board-ului executiv al OMS, Tedros a afirmat în legătură cu propunerea făcută în decembrie de președintele Consiliului European, Charles Michel: 'După cum știți, avem Convenția privind (controlul) tutunului și, dacă vom putea realiza acest lucru, ar fi a doua convenție sau al doilea tratat și pentru un domeniu foarte important, pregătirea și răspunsul la pandemii'.

'Cu toții am văzut cum această pandemie a fost fără precedent, iar noi trebuie să facem tot ce ne stă în puteri. Cred că un tratat este cel mai bun lucru pe care îl putem face și care poate aduce angajamentul politic al statelor membre', a adăugat directorul general al OMS.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău