Directorul OMS, despre pandemia de coronavirus: „Ce e mai rău încă nu a venit”

  • 30 Iunie 2020 11:56
Directorul OMS, despre pandemia de coronavirus: „Ce e mai rău încă nu a venit”

Pandemia coronavirusului crește în întreaga lume, în condițiile în care multe țări care și-au redeschis economiile văd o reapariție a cazurile de Covid-19, a declarat luni Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit Mediafax.

„Cu toții vrem ca acest lucru să se termine. Cu toții vrem să ne continuăm viața, dar realitatea grea este că pandemia nu este nici măcar aproape de a trece.”

Virusul a infectat peste 10,1 milioane de oameni din întreaga lume și a ucis mai mult de 502,000 de oameni până în prezent, conform datelor compilate de Johns Hopkins University. Peste 60% din cazurile noi zilnice au venit duminică din țări din America, conform datelor publicate de OMS.

„Unele țări au cunoscut acum o reapariție a cazurilor, deoarece încep să-și redeschidă economiile și societățile”, a spus Tedros. „Majoritatea oamenilor rămân susceptibili. Virusul mai are încă mult spațiu de mutat.”

Citește și OMS: Coronavirusul, la fel ca gripa spaniolă, dispare vara și se întoarce toamna. „Acea gripă a ucis 50 de milioane în al doilea val”

Tedros a spus că unele guverne ar trebui să ia în considerare reproducerea strategiei Coreei de Sud pentru testarea, urmărirea contactelor și izolarea persoanelor infectate. El a adăugat că guvernele ar trebui să implice comunitatea în toate eforturile de a promova testarea, urmărirea și izolarea.

„Ce e mai rău încă nu a venit”, deoarece multe națiuni și lideri mondiali rămân împărțiți cu privire la modul de combatere a virusului, a spus Tedros. „Îmi pare rău să spun asta, dar, cu acest tip de mediu și condiții, ne temem de ce este mai rău. De aceea trebuie să ne unim acțiunile și să combatem acest virus periculos.”, a mai spus directorul OMS.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău