Directorul OMS avertizează că suntem ''din ce în ce mai orbi'' la transmiterea COVID-19

  • 27 Aprilie 2022 13:31
Directorul OMS avertizează că suntem ''din ce în ce mai orbi'' la transmiterea COVID-19

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a lansat marți un apel prin care le solicită țărilor să continue supravegherea infecțiilor cu noul coronavirus, susținând că lumea întreagă este "oarbă" cu privire la răspândirea acestui virus din cauza ratelor în scădere ale testării, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Pe măsură ce numeroase țări reduc testarea, OMS primește din ce în ce mai puține informații despre transmitere și secvențiere", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la sediul OMS din Geneva. "Acest lucru ne face din ce în ce mai orbi față de modurile de transmitere și evoluția" virusului, a subliniat el.

Bill Rodriguez, directorul executiv al FIND, o organizație de ajutor global ce colaborează cu OMS pentru extinderea accesului la testare, a precizat că ratele de testare au scăzut cu 70% până la 90%.

"Avem o abilitate fără precedent de a ști ce se întâmplă. Și cu toate acestea, în prezent, pentru că testele au fost primele victime ale deciziei globale de a lăsa garda jos, devenim orbi față de ceea ce se întâmplă cu acest virus", a declarat el. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău