Directorul general Transgaz: Gazoductul Ungheni-Chișinău va fi finalizat până la 1 august 2020

  • 22 Mai 2020 10:38
Directorul general Transgaz: Gazoductul Ungheni-Chișinău va fi finalizat până la 1 august 2020

Magistrala de gaze Ungheni-Chișinău va fi finalizată până la 1 august 2020. Despre aceasta a anunțat directorul general al Transgaz, Ion Sterian, în cadrul întrevederii de ieri cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean.

Potrivit unui comunicat al ministerului, părțile au discutat despre procesul de implementare a proiectului gazoductului Ungheni-Chișinău, lucrările ce urmează a fi efectuate pentru finalizarea investițiilor atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și a României.

Potrivit lui Ion Sterian, de la începutul anului 2019 și până în prezent, au fost desfășurate lucrări pe toate cele șapte loturi aferente construcției, conducta liniară fiind deja construită în proporție de circa 90%. În proces de finalizare se află și lucrările la stațiile de reglare și măsurare. În perioada ce urmează vor fi modernizate două stații de comprimare și reglare în localitățile Siliștea și Onești, aflate pe partea dreaptă a Prutului, și instalate două stații de măsurare și reglare a presiunii gazelor la Ghidighici și Tohatin.

„De la 1 august 2020 prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 mln m3 de gaze pe zi, iar către 1 decembrie 3 mln m3”, a menționat Ion Sterian.

De asemenea, partea română a declarat intenția de a contribui la dezvoltarea sistemului național de distribuție a gazelor, inclusiv prin construcția unei stații de comprimare a gazelor în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău