Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății salută revenirea SUA în OMS: ''Este o mare zi pentru sănătatea mondială''

  • 21 Ianuarie 16:03
Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății salută revenirea SUA în OMS: ''Este o mare zi pentru sănătatea mondială''

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a considerat joi că reîntoarcerea SUA în cadrul organizației, anunțată de noua Administrație a lui Joe Biden, este "o mare zi pentru OMS și pentru sănătatea mondială", relatează EFE, potrivit Agerpres.

Suspendarea planurilor de abandonarea a OMS, cu care a amenințat anteriorul guvern al lui Donald Trump, precum și alăturarea SUA programului COVAX de distribuire echitabilă a vaccinurilor, înseamnă că "lumea va putea fi mai bine echipată" în lupta împotriva pandemiei, a declarat expertul etiopian.

"Președintele Biden va emite o directivă în cursul zilei (joi) care va include intenția Statelor Unite de a se alătura COVAX și de a susține ACT - Acceleratorul pentru progresul eforturilor multilaterale pentru distribuția vaccinului împotriva COVID-19, a terapiei și diagnosticului, pentru acces echitabil, cercetare și dezvoltare", a informat Fauci consiliul de conducere al OMS.

"Suntem foarte mulțumiți că SUA rămân în această familie", a adăugat Tedros, care a subliniat că rolul acestei țări în sănătatea mondială "este cu adevărat crucial".

Donald Trump, a sistat finanțarea americană pentru OMS, pentru care Statele Unite erau cel mai important donator în iulie 2020.

La puțin timp după asumarea președinției, JoeBiden a semnat un ordin executiv pentru a evita ieșirea SUA din OMS, un proces lansat de Trump și care urma să devină efectiv după un an, în iulie 2021.

Noul președinte american a semnalat această decizie într-o scrisoare trimisă secretarului general al ONU, António Guterres, și responsabilului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Fri
11
Sat
6
Sun
3
Mon
3
Tue
5

Curs oficial BNM 26 Februarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3426 0.0702
USD 17.4546 -0.0313
RON 4.3784 0.0148
UAH 0.6257 0.0001
RUB 0.2368 -0.0010
Arhivă Radio Chișinău