Directorul general al AMDM a avut o întrevedere cu omologul său român. Au semnat un Memorandum privind cooperarea interinstituțională

  • 12 August 18:30
Directorul general al AMDM a avut o întrevedere cu omologul său român. Au semnat un Memorandum privind cooperarea interinstituțională

Eremei Priseajniuc, Directorul General al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), a avut astăzi o întrevedere cu omologul său din România, Bujor Eugen Almășan, Președintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, la București, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat subiecte ce vizează consolidarea parteneriatului strategic bilateral, privind asigurarea accesibilității și disponibilității la medicamente pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului.

O atenție deosebită a fost acordată aspectelor intensificării colaborării interinstituționale în contextul gestionării crizei pandemice COVID-19, asigurării schimbului de experiențe, valorificării capacităților de comunicare pentru adoptarea unor acțiuni și intervenții prompte cu impact asupra sănătății publice și individuale.

Directorul general a exprimat mulțumiri părții române și a reiterat necesitatea consolidării relațiilor de colaborare și asigurarea continuității proiectelor vitale inițiate de România în Republica Moldova.

„România a fost alături de Republica Moldova în momente grele și suntem recunoscători pentru ajutorul atât de valoros oferit țării noastre de-a lungul timpului. Ajutorul umanitar recent oferit de poporul român în lupta cu COVID-19, nu lasă loc de îndoială faptul că – cineva dintre cetățenii Republicii Moldova nu cunoaște cât de important este ajutorul oferit de România pentru Republica Moldova”, a menționat Eremei Priseajniuc, la întrevedere.

Sursa:oficial.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20
Cer acoperit de nori
Umiditate:52 %
Vint:2,6 m/s
Thu
15
Fri
16
Sat
20
Sun
22
Mon
23

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău