Directorul FMI spune că refacerea Drumului Mătăsii în China nu ar trebuie să lase în datorii statele lumii

  • 26 Aprilie 2019 15:20
Directorul FMI spune că refacerea Drumului Mătăsii în China nu ar trebuie să lase în datorii statele lumii

Directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, a declarat că programul mondial de infrastructură derulat de China nu ar trebui să lase țările lumii în prea multe datorii, scrie Rador.

În cadrul unui summit internațional desfășurat la Beijing, Christine Lagarde a spus că programul cunoscut sub numele de Inițiativa Belt&Road - care presupune refacerea Drmului Mătăsii - ar trebui să fie implementat numai în acele țări în care poate fi sustenabil financiar.

Potrivit programului, China ar urma să împrumute bani și să pună la dispoziția țărilor în curs de dezvoltare expertiza sa tehnică pentru construirea infrastructurilor de transport. În consecință, economiile țărilor în curs de dezvoltare ar urma să fie legate de restul lumii, stimulând creșterea economică pentru toată lumea.

Una dintre probleme, însă, o reprezintă faptul că Beijingul împrumută bani altor țări pentru a construi proiecte de infrastructură cu propriile sale companii și propria sa expertiză în infrastructură, ceea ce ar putea pune țările respective în imposibilitatea de a-și putea plăti împrumuturile.

Sursa:Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău