Directorul executiv al GRT neagă acuzațiile Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională

  • 18 Septembrie 09:27
Directorul executiv al GRT neagă acuzațiile Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională

Șeful postului de televiziune GRT de la Comrat, Vasili Dermenji, neagă acuzațiile Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, aflat sub conducerea premierului Dorin Recean, potrivit cărora în conturile sale bancare ar fi fost descoperite transferuri suspecte în valoare de 124 de mii de lei.

O știre pe această temă, preluată de la IPN, a fost publicată și pe site-ul radiochisinau.md în data de 12 septembrie 2024.

Într-o scrisoare în care cere dreptul la replică, Vasile Dermenji, precizează că deține două conturi bancare.

Banii care ajungeau pe unul din ele reprezintă salariul meu în calitate de director executiv al GRT. În continuare, transferam acești bani pe cel de al doilea cont de pe care îi foloseam pentru plăți curente. Tranzacțiile respective pot fi văzute foarte bine în extrasele de pe aceste conturi. Nu există alte operațiuni sau tranzacții din partea altor persoane fizice. Spre regret, membrii Consiliului nu au efectuat, cel puțin, o minimă verificare a informației pe care am prezentat-o. Am prezentat toate documentele necesare, dar, în pofida acestui fapt, s-a produs o interpretare eronată grabnică, ceea ce a afectat onoarea și reputația mea de afaceri”, afirmă Vasile Dermenji.

El a subliniat că va cere repetat Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională să facă „o verificare minima” și să ia act de documentele prezentate.

Sunt sigur că studierea atentă a acestor documente va elimina orice suspiciuni”, mai spune Vasile Dermenji.

În cadrul aceleiași ședințe, Consiliul a mai cerut închiderea postului de televiziune Canal 5, care făcea parte din trustul fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, precum și a postului de radio Maestro FM. Solicitare a fost justificată prin faptul că s-ar pregăti o preluare „camuflată” a acestora de către structurile oligarhului fugar Ilan Șor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:6,69 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău