Transferuri suspecte pe conturile șefului unei televiziuni din UTA Găgăuzia

  • 12 Septembrie 10:04
Transferuri suspecte pe conturile șefului unei televiziuni din UTA Găgăuzia

Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, sub conducerea prim-ministrului, a descoperit transferuri suspecte în conturile bancare ale șefului postului de televiziune găgăuz GRT, Vasili Dermenji. Canalul se află sub controlul oligarhului fugar Ilan Șor.

La ședința care a avut loc pe 4 septembrie, Dermenji a prezentat date despre conturile și veniturile sale, precum și informații despre conturile contabilului-șef al postului de televiziune. De asemenea, i s-au solicitat date despre membrii consiliului de supraveghere al televiziunii găgăuze, însă Dermenji încă nu le-a furnizat.

Consiliul, din care face parte majoritatea membrilor guvernului, a descoperit și faptul că șeful GRT a primit prin sistemul de transferuri de la persoane fizice aproximativ 124 mii de lei. Structura i-a cerut lui Dermenji informații despre aceste surse și despre destinația banilor primiți, conform unui document publicat pe site-ul guvernului în urma ședinței.

În cadrul aceleași ședințe, Consiliul a cerut închiderea postului de televiziune Canal 5, care făcea parte din trustul fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, precum și a postului de radio Maestro FM. Această decizie a fost justificată prin faptul că se pregătea o preluare „camuflată” a acestora de către structurile oligarhului pro-rus fugar Ilan Șor.

În august, Consiliul a suspendat activitatea a trei companii moldovenești care au intermediat vânzarea de piese de avion în Rusia, în ciuda sancțiunilor internaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:6,17 m/s
Wed
16
Thu
16
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău