Directorul CNA: în 2012 au fost înregistrate mai multe cazuri de corupție depistate

  • 27 Decembrie 2012 22:04
Directorul CNA: în 2012 au fost înregistrate mai multe cazuri de corupție depistate

Peste 240 de cazuri de corupție au fost deferite justiției în acest an, fiind vizați inclusiv funcționari de nivel înalt din FISC, Poliția Rutieră, avocați și procurori, a anunțat directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Viorel Chetraru.

El a subliniat, într-un interviu pentru Info-Prim, că, spre deosebire de anul trecut, în acest an există și 13 cazuri de condamnare la închisoare cu executare.

Referindu-se la percepția opiniei publice că  Centrul Anticorupție a fost utilizat în calitate de instrument politic, Viorel Chetraru a accentuat că reforma instituției constă în depolitizarea acesteia, amintind că directorul CNA-ului a fost ales prin concurs public.

Amintim că săptămâna trecută, societatea civilă a acuzat Parlamentul că politizează procesul de votare a  directorilor adjuncți ai Centrului Național Anticorupție.

Tot săptămâna trecută, directorul Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, i-a propus în funcția de adjuncți pe Cristina Cojocaru, care recent a renunțat la funcția de membru al Consiliului Național pentru Integritate, în urma unui scandal, și pe un angajat al Centrului – Viorel Mihăilă. Candidaturile acestora urmează să fie aprobate de Parlament.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău