Directorul CIA susține că WikiLeaks este un "serviciu de informații ostil" susținut de Rusia

  • 14 Aprilie 2017 16:38
Directorul CIA susține că WikiLeaks este un

Mike Pompeo, directorul CIA, a catalogat WikiLeaks drept un "serviciu de informații ostil", adăugând că organizația este deseori sprijinită de state precum Rusia și se concentrează în mod covârșitor asupra SUA, dar caută susținere din partea unor țări antidemocratice, notează cotidianul The Hill.

Oficialul american a fost extrem de critic la adresa lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, și a lui Edward Snowden, care a transmis presei informații confidențiale despre operațiunile NSA, după care s-a refugiat în Rusia, scrie Mediafax.

"Este timpul să spunem despre WikiLeaks ce este cu adevărat: Un serviciu de informații non-statal ostil care este deseori sprijinit de actori statali precum Rusia", a declarat Pompeo în prima sa apariție publică majoră după preluarea funcției de director al CIA.

Pompeo a adăugat că dezvăluirile făcute de Assange și Snowden au cauzat "mari pagube securității noastre" și au afectat relațiile SUA cu partenerii străini.

Directorul CIA a mai spus că WikiLeaks "se concentrează în mod covârșitor asupra SUA, în același timp căutând sprijin din partea țărilor și organizațiilor antidemocratice".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău