Directorul Camerei de Stat pentru Supravegherea Marcării și alți administratori de companii sunt cercetați penal într-un dosar cu metale și pietre prețioase

  • 31 Iulie 2020 12:32
Directorul Camerei de Stat pentru Supravegherea Marcării și alți administratori de companii sunt cercetați penal într-un dosar cu metale și pietre prețioase

Procuratura Anticorupție, de comun cu Inspectoratul Național de Investigații al IGP al MAI, au efectuat, în cursul zilei de ieri, peste 24 de percheziții în Capitală și la Cahul într-un dosar, inițiat pentru ”corupere pasivă”, ”corupere activă” și ”fals în acte publice”.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații a fost documentată activitatea ilicită a mai multor persoane în punerea ilegală în circulație a articolelor din metale și pietre prețioase, în proporții deosebit de mari, introduse ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, în lipsa unor acte de proveniență, anunță printr-un comunicat Procuratura Generală.
 
Astfel, prin intermediul companiilor gestionate, figuranții ar fi prezentat, în intervalul anilor 2017 – 2020, de mai multe ori una și aceeași factură, dar și alte acte false la IP ”Camera de Stat pentru Supravegherea Marcării”.
 
Potrivit celor constatate, în acest fel, bănuiții ar fi urmărit scopul creării aparenței privind proveniența legală a articolelor din metale și pietre prețioase, după care reprezentanții IP ”Camera de Stat pentru Supraveghere Marcării”, le marcau, iar ulterior erau puse în circuit comercial.
 
În total, opt persoane figurează în respectiva cauză penală, printre ei: directorul IP CSSM, precum și 7 administratori a 5 companii. Majoritatea din ei au fost deja audiați și recunoscuți în calitate de bănuiți, pe parcursul zilei de astăzi, procurorii urmând să finalizeze audierile tuturor figuranților cu atribuirea statutului procesual corespunzător.
 
Persoanele sunt cercetate în libertate.
 
Urmărirea penală continuă, procurorii urmând să dispună efectuarea mai multor expertize, inclusiv, cu stabilirea cantității și valoarea exactă a articolelor, ilegal marcate și puse în circuit.
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău