Directorul AMDM a mulțumit României pentru că a cerut UE sprijin pentru ca și R.Moldova să aibă acces la vaccinul anti-COVID. „Am găsit înțelegerea și susținerea colegilor noștri de la București”

  • 20 August 2020 11:29
Directorul AMDM a mulțumit României pentru că a cerut UE sprijin pentru ca și R.Moldova să aibă acces la vaccinul anti-COVID. „Am găsit înțelegerea și susținerea colegilor noștri de la București”

Direcotul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), Eremei Priseajniuc, i-a mulțumit europarlamentarului Cristian Bușoi, pentru solicitarea adresată Comisarului European pentru Sănătate, de a sprijini Republica Moldova în achiziționarea vaccinului anti-COVID-19 și a Remdesevir.

„Mă bucur să văd că solicitarea noastră a fost auzită: astăzi România a cerut Uniunii Europene sprijin pentru ca și țara noastră să aibă acces la vaccinul anti-COVID. Am discutat acest subiect săptămâna trecută cu Președintele Comisiei pentru Cercetare a Parlamentului European, raportor pentru Programul de Sănătate al UE #EU4Health, europarlamentarul PNL Cristian Bușoi. Am găsit înțelegerea și susținerea colegilor noștri de la București și mizăm și pe deschiderea instituțiilor europene. Așa cum spune și bunul nostru prieten, dl europarlamentar Bușoi, „Cetățenii moldoveni pot conta pe sprijinul României. România este la bine și la greu alături de Republica Moldova”. Mulțumim, România!”, a declarat Eremei Priseajniuc. 

Europarlamentarul Cristian Bușoi, Președintele Comisiei de Cercertare din Parlamentul European și raportor pentru Programul de Sănătate (#EU4Health), a adresat o scrisoare comisarului european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, în care cere în mod oficial sprijin pentru Republica Moldova în achiziționarea vaccinului anti-COVID-19 și a Remdesevir.

Adresarea oficialului european, vine în urma solicitării pe care a făcut-o directorul general al Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova, Eremei Priseajniuc, în cadrul unei întrevederi, care a avut loc la București săptămâna trecută.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău