Directorul AMDM a discutat cu europarlamentarul român, Cristian Bușoi: „Mizăm pe susținerea României și UE în obținerea vaccinului anti-COVID-19”

  • 13 August 2020 14:45
Directorul AMDM a discutat cu europarlamentarul român, Cristian Bușoi: „Mizăm pe susținerea României și UE în obținerea vaccinului anti-COVID-19”

Directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), Eremei Priseajniuc, a avut o întrevedere cu europarlamentarul Cristian Bușoi, raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate (#EU4Health).

Cei doi oficiali au trecut în revistă ultimele evoluții în contextul luptei împotriva COVID-19.

Aceștia au discutat despre posibilitatea includerii Republicii Moldova în solicitarea României către Comisia Europeană, pentru obținerea vaccinului anti-COVID-19, dar, și a medicamentului Remdesivir - primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19, care și-a demonstrat eficiența în cazul pacienților diagnosticați cu noul Coronavirus, potrivit unui comunicat al AMDM.
 
”Mizăm pe susținerea României și a UE în obținerea vaccinurilor Anti-Covid-19, precum și a medicamentelor autorizate pentru tratamentul infecției cu Coronavirus pentru cetățenii Republicii Moldova”, a menționat directorul general AMDM.

Oficialii au discutat și despre implementarea în Republica Moldova a bunelor practici ale Uniunii Europene în domeniul farmaceutic și dispozitivelor medicale, îndeosebi, în contextul luptei cu COVID-19. Un rol aparte în acest proces îi revine Agenției Europene a Medicamentului (EMA), care asigură accesibilitatea, calitatea și siguranța medicamentelor pe piața europeană.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău