Directorul adjunct al liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol, premiat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru promovarea identității românești în regiunea transnistreană

  • 10 August 2018 10:57
Directorul adjunct al liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol, premiat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru promovarea identității românești în regiunea transnistreană

Directorul adjunct al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, Raisa Padurean, a a primit din partea Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH) o diploma de excelență și un premiu pentru întreaga activitate pedagogică și aportul deosebit și constant în menținerea și promovarea identității românești în regiunea transnistreană.

Potrivit unui comunicat al IEH, care se în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Raisei Padurean i-au fost înmânate ieri premiul și diploma cu ocazia Anului Centenarului Marii Uniri. 

Liceul Teoretic „Lucian Blaga” este o școală românească din Tiraspol, regiune ocupată ilegal de armata rusă. Doamna Raisa Padurean luptă cu toată puterea minții și a sufletului, în condiții foarte grele, să păstreze românismul în Tiraspol, să mențină vie identitatea națională în regiunea transnistreană. Ne onorează prezența domniei sale la sediul IEH și îi mulțumim pentru tot efortul depus. a afirmat domnul Eugen Tiberiu Popescu, director general IEH, în momentul înmânării diplomei.

 „Vă mulțumesc mult pentru gestul făcut, deoarece în aceste momente e important să știi că nu ești singur și nu ești uitat. Faptul că mă aflu aici îmi dă putere să merg mai departe.au fost cuvintele pline de emoție ale doamnei Raisa Padurean, director adjunct al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol.

 Raisa Pădurean este profesor în regiunea transnistreană de 37 de ani. De 24 de ani este director adjunct al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol. De când ocupă această funcție, luptă cu îndârjire pentru drepturile copiilor români, pentru păstrarea identității naționale, iar tricolorul românesc este nelipsit din sălile de clasă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
15,31 °C
cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1 m/s
Fri
20 °C
Sat
22 °C
Sun
23 °C
Mon
25 °C
Tue
20 °C

Curs oficial BNM 19 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7527 -0.0514
USD 17.6166 -0.0364
RON 4.1748 -0.0092
UAH 0.6762 -0.0050
RUB 0.2797 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău