Directorii ANRE ar putea fi DEMIȘI

  • 22 Octombrie 2015 17:52
Directorii ANRE ar putea fi DEMIȘI

Deputații ar putea decide joi, 22 octombrie, asupra demiterii mai multor funcționari, cum ar fi președintele Comisiei Electorale Centrale și a directorilor ANRE.

Partidul Liberal Democrat a părăsit ședința Parlamentului, acuzându-și colegii de alianță că ar coaliza cu PCRM și PSRM.
 
Ședința Parlamentului a fost întreruptă chiar de la început, după solicitarea  deputaților PLDM, care au cerut convocarea Adunării Generale a Alianței pentru Integrare Europeană. După întreruperea, care a durat aproape două ore, PLDM a solicitat întreruperea ședinței până săptămâna viitoare, solicitare care însă nu a fost acceptată. În replică, deputații PLDM a părăsit ședința.

Din această cauză, în Parlament nu au mai fost supuse votului mai multe de acorduri internaționale, inclusiv cel de împrumut cu România  pentru 150 de milioane de euro. În schimb, comuniștii și socialiștii au cerut includerea pe ordinea de zi a demiterii mai multor funcționari. După o serie de dezbateri, s-a decis audierea unei informații din partea Comisiei Electorale Centrale, care ar putea fi urmată de propunerea de a fi demis președintele instituției, Iurie Ciocan. De asemenea, astăzi ar putea fi demiși și directorii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Săptămâna viitoare ar urma să vină cu un raport Curtea de Conturi, iar comuniștii au cerut demiterea președintelui acesteia Serafim Urechean.

Atât liberalii, cât și unii democrați au comentat aceste solicitări de demitere drept vendetă politică.

În același timp, liberal-democrații își acuză partenerii de alianță că ar coaliza cu partidele de stânga.

Tot astăzi, Parlamentul ar urma să examineze un proiect de lege care prevede că președintele Centrului Național Anticorupție poate fi demis doar de către Legislativ. Inițiativa vine după ce săptămâna trecută premierul Valeriu Streleț i-a cerut președintelui Nicolae Timofti demiterea directorului CNA. Actuala legislație prevede că șeful CNA este demis de către președintele Repubclii Moldova, la solicitarea primului ministru.
 
Amintim că neînțelegerile din cadrul AIE III au devenit mai vizibile după reținerea săptămâna trecută a fostului lider al PLDM, Vlad Filat.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău