Directoarea liceului „Mihai Eminescu” din Comrat, decorată de ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță

  • 21 Noiembrie 2016 19:03
Directoarea liceului „Mihai Eminescu” din Comrat, decorată de ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță

Directoarea liceului „Mihai Eminescu” din Comrat a fost decorată de către ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță cu Ordinul pentru învățământ în grad de comandor.

Decretul a fost semnat de către președintele României, Klaus Iohannis, iar distincția reprezintă un semn de înaltă prețuire pentru consolidarea comunității de limbă și civilizație de o parte și de alta a Prutului.

Svetlana Stoinov este directoare a liceului cu predare în limba română din Comrat de 16 ani. Ea susține că această decorațiune este o adevărată onoare pentru liceul „Mihai Eminescu”.

„Vreau să mă închin pentru acele cadre didactice, care cot la cot cu mine, toți acești ani m-au susținut și am devenit acolo unde suntem. Toți acești ani ați fost alături de mine și am implementat limba, cultura și civilizația poporului. Toți acești ani ne-am străduit și ne vom strădui să rămânem în istoria poporului nostru ca profesori de înaltă calitate, de înaltă demnitate”, a declarat Svetlana Stoinov.

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat că acest ordin este cea mai înaltă distincție pe care România o acordă cadrelor didactice.

„Reprezintă totodată un semn de înaltă și profundă recunoștință pentru contribuția esențială a doamnei director la promovarea susținere și perpetuarea limbii române în Republica Moldova și în special în Comrat. Și totodată, dorim să reprezinte și o încurajare pentru toși dascălii minunați din Republica Moldova să continue pe  această bună linie a învățării limbii române”, a declarat Daniel Ioniță.

Și elevii liceului „Mihai Eminescu” din Comrat sunt mândri de instituția în care învață și spun că distincția oferită de către România este binemeritată:

„Avem condiții deosebite în comparație cu celelalte licee. Avem profesori dezvoltați. Avem ocazia nu doar să învățăm, dar să învățăm și se dezvoltăm. Cred că e pe bună merite această distincție a ei, pentru că ne ajutăm să devenim mai buni pe zi ce trece”.

„Îmi place că sunt promovate valorile naționale foarte mult. Îmi place că-l văd pe Eminescu în fiecare dimineață. Îmi place că văd în cabinetul de română și nu numai tricolorul românesc. Îmi place că aud oamenii pe coridoare vorbind limba română atât de frumos”.

În liceul cu predare în limba română din Comrat studiază 277 de elevi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
0,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
5
Fri
7
Sat
9
Sun
9
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău