Directoarea Biroului regional al PNUD, Mirjana Špoljarić, în vizită la MAI

  • 02 Iunie 2022 16:07
Directoarea Biroului regional al PNUD, Mirjana Špoljarić, în vizită la MAI

Ministrul afacerilor interne, Ana Revenco, a avut astăzi, 2 iunie, o întrevedere cu Directoarea Biroului regional al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) pentru Europa și CSI, Mirjana Špoljarić, și cu reprezentanta rezidentă PNUD în R. Moldova, Dima Al-Khatib.

În cadrul ședinței, a fost efectuată o analiză sumară a priorităților și provocărilor întâmpinate în gestionarea crizei refugiaților, precum și discutate modalitățile de sprijin din partea PNUD, pentru a spori capacitatea de răspuns a tuturor subdiviziunilor ministerului în asigurarea securității atât naționale, cât și regionale, se arată într-un comunicat al MAI. 

Ministrul a prezentat principalele domenii ale afacerilor interne, ce necesită fortificare pentru a spori reziliența securității naționale și anume, extinderea sistemelor specifice de monitorizare și analiză, creșterea mobilității și capacității de reacție rapidă, sisteme speciale de comunicare și soluții inteligente de planificare, pentru a efectua schimburi de date rapid și securizat.

„Una dintre prioritățile noastre este digitalizarea ca parte a unui proces amplu global, care va permite identificarea riscurilor, intervenția în forță prin calcule de precizie maximă în înlăturarea efectelor și prevenirea manifestării comportamentului delicvent”, a menționat Ana Revenco.

În acest sens, a fost stabilit elaborarea unui plan, care va sprijini evaluarea nivelului de digitalizare a ministerului, pentru a ghida interoperabilitatea acțiunilor și care va asigura securitatea cibernetică. Totodată, programul va oferi expertiză privind legislația și practicile securității frontierelor, în conformitate cu standardele internaționale.

Directoarea Biroului regional al PNUD și-a exprimat angajamentul de a sprijini acomodarea și integrarea socio-economică a refugiaților din Ucraina.

„Susținem Republica Moldova pentru menținerea tempoului în derularea reformelor-cheie și suntem deschiși pentru a oferi asistență la sporirea capăcităților subdiviziunilor ministerului afacerilor interne”, a declarat Mirjana Špoljarić.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău