Direcția generală educație din cadrul Primăriei Chișinău va fi reorganizată. Care sunt motivele enunțate

  • 05 Iulie 15:25
Direcția generală educație din cadrul Primăriei Chișinău va fi reorganizată. Care sunt motivele enunțate

Primăria municipiului Chișinău informează că subdiviziunea municipală responsabilă de sfera educației va fi reorganizată. Membrii Comisiei pentru elaborarea conceptului de reorganizare a Direcției generale educație, tineret și sport (DGETS) s-au convocat în prima ședință.      

Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, președintele Comisiei a menționat că elaborarea unui concept nou privind structura funcțională a DGETS, vine din necesitatea reactualizării regulamentelor de activitate în vigoare, care nu mai corespund realităților curente, inclusiv prevederilor Codului Educație. Prin urmare, grupul de specialiști și consilieri municipali urmează să elaboreze conceptul de reorganizare a DGETS până la 1 august 2020.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Chișinău, Andrei Pavaloi, șef adjunct al DGETS, a enunțat raționamentele de la care a pornit necesitatea reorganizării subdiviziunii. Astfel, noua structură trebuie să-și racordeze serviciile publice oferite, la cerințele actuale, să cosolideze diverse procese și acțiuni, inclusiv cele privind achizițiile, sistem contabil comun pentru toate sectoarele, să corespundă provocărilor educației moderne, inclusiv, în contextul implementării tehnologiilor informaționale.

„Alte premize care stau la baza reorganizării DGETS:

  • Regulamentele subdiviziunilor DGETS, implicate în domeniul de tineret nu conțin întregul set de obligațiuni care derivă din legislația de profil. Regulamentele subdiviziunilor respective trebuie completate cu prevederile relevante.
  • Lipsește viziunea politicilor municipale, inclusiv atribuțiile respective, care nu se identifică în subdiviziunile DGETS privind compatibilizarea cu spațiul educațional european și tendințele în domeniul politicilor educaționale (conform Manifestului Forumului educațional municipal din 24.01.2020): învățarea pe parcursul vieții, educația prin tehnologii de comunicare, educația prin parteneriate și asigurarea coeziunii sociale.
  • Discrepanțe între funcțiile prevăzute în regulamentele de organizare interioară a subdiviziunilor DGETS și a atribuțiilor funcționale prevăzute în fișele de post ale angajaților acelorași subdiviziuni.
  • Noua structură a DGETS și Regulamentul de activitate sunt publicate pe pagina web a Primăriei și pe cea a Direcției educație. De asemenea, documentele reactualizate vor fi suspuse consultărilor publice”, se mai arată în comunicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,5 m/s
Fri
16
Sat
16
Sun
14
Mon
14
Tue
17

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău