Direcția de apostilă de la Ministerul Justiției va lucra în perioada minivacanței de la sfârșitul lunii august

  • 25 August 2018 12:51
Direcția de apostilă de la Ministerul Justiției va lucra în perioada minivacanței de la sfârșitul lunii august

Direcția Apostilare și Legalizare din cadrul Agenției Resurse Informaționale Juridice (ARIJ), subordonată Ministerului Justiției, va activa în zilele de 28, 29 și 30 august 2018, zile libere decretate de Guvern.

În orele de program 8:00 – 16:30, vor fi eliberate actele apostilate sau legalizate, dar vor fi, însă, acceptate cereri doar pentru cazuri de maximă urgență, anunță Ministerul Justiției într-un comunicat de presă.

Ministerul motivează activitatea Direcției „din considerente că anual, în luna august, se atestă un număr imens de cereri privind aplicarea apostilei și legalizarea actelor, dar și pentru asigurarea dreptului cetățenilor de a beneficia de servicii publice”.

Serviciul de aplicare a apostilei și legalizare a actelor poate fi solicitat de asemenea și on-line, la adresa - https://apostila.gov.md/ 

Autoritatea menționează că aplicarea apostilei este formalitatea, prin care se atestă veridicitatea semnăturii, calitatea în care а acționat semnatarul actului, autenticitatea sigiliului și а ștampilei de ре acest act. Această procedură se realizează în temeiul prevederilor Convenției de la Haga cu privire la suprimarea cerinței supralegalizării actelor oficiale străine din 05.10.1961, intrată în vigoare pentru Republica Moldova începând cu data de 16 martie 2007. 

Pot fi apostilate sau legalizate acte de stare civilă, caziere, diplome de studii, certificate medicale, acte pentru obținerea pensiilor, acte privind componența familiei ș.a.

Mai multe informații pe http://www.justice.gov.md/tabview.php?l=ro&idc=178.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău