Direcția apostilă și legalizare a actelor își modifică programul. Numărul solicitărilor s-a triplat

  • 30 Noiembrie 2021 15:10
Direcția apostilă și legalizare a actelor își modifică programul. Numărul solicitărilor s-a triplat

Ministerul Justiției a anunțat că Direcția apostilă și legalizare a actelor își modifică programul. Decizia a fost luată din cauza majorării numărului de solicitări după ce statul român a modificat Legea cetățeniei nr. 21/1991 cu modificările și completările ulterioare, și a fost introdusă condiția apostilării actelor care urmează a fi anexate la cererile privind cetățenia română.

Astfel, numărul solicitărilor privind aplicarea apostilei s-a triplat, situație generată de numărul mare de solicitanți privind redobândirea cetățeniei române, fapt care impune ajustarea programului de activitate al Direcției apostilă și legalizare.

În acest context, în vederea asigurării bunei activități și neadmiterii încălcării termenilor pentru aplicarea apostilei, programul de primire a cererilor spre apostilare și eliberarea actelor apostilate, pentru perioada 30 noiembrie– 7 decembrie va fi următorul:

  • Depunera cererilor pentru aplicarea apostilei la ghișeu și în regim online: luni – joi, 08:00 – 12:30.
  • Eliberarea actelor apostilate: luni – vineri, 08:00 – 16:00.

În data de 7 decembrie Ministerul Justiției, în funcție de evoluția situației va reveni cu noile ajustări a orarului de primire a cererilor spre apostilare.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău