Diplomația rusă acuză Ambasadorul SUA la Chișinău că ar fi „intervenit în mod decisiv în procesul politic din R.Moldova”

  • 28 Martie 2019 19:01
Diplomația rusă acuză Ambasadorul SUA la Chișinău că ar fi „intervenit în mod decisiv în procesul politic din R.Moldova”

Diplomația rusă îl acuză în mod repetat pe Ambasadorul SUA la Chișinău, Derek Hogan, de faptul că ar fi ”intervenit în mod decisiv în procesul politic din Republica Moldova”.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că ambasadorul american și-ar fi permis ”să intervină cu impertinență și în mod decisiv în procesul de formare a coaliției de guvernământ” după alegerile parlamentare din Republica Moldova, potrivit agenției ruse Tass, citată de Rador.

Ea a făcut referire la scrisoarea deschisă publicată de Derek Hogan, adresată parlamentarilor moldoveni, pe care o califică drept ”un dictat direct la adresa Republicii Moldova din partea SUA. În aceasta se subliniază direct că singura cale corectă a cetățenilor acestei țări pentru o viață mai bună este cea de consolidare a relațiilor cu SUA și Europa și că toate problemele pot fi soluționate doar pe calea revenirii republicii la valorile occidentale" - a adăugat diplomatul rus.

Menționăm că ambasadorul SUA la Chișinău a transmis într-un articol de opinie, publicat de Ziarul de Gardă, un mesaj noului Parlament al Republicii Moldova, în care a subliniat necesitatea combaterii corupției, a asigurării independenței justiției și crearea transparentă a unui Guvern credibil.

Amintim că înainte de alegeri, ministerul rus de Externe, a acuzat Ambasada SUA la Chișinău că ar interveni în scrutinul parlamentar din Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
-0,04
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
2
Wed
4
Thu
7
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău