Diplomați americani la Moscova, expulzați de Rusia

  • 24 Martie 2022 09:14
Diplomați americani la Moscova, expulzați de Rusia

Rusia a decis să expulzeze diplomați americani în replică la expulzarea de către SUA a 12 membri ai misiunii diplomatice ruse la ONU, a informat miercuri MAE de la Moscova, transmite AFP.

„La 23 martie, o notă cu lista diplomaților americani declarați personae non gratae a fost remisă responsabilului misiunii diplomatice americane care a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse”, a comunicat instituția.

Conform MAE rus, decizia a fost luată ca răspuns la expulzarea de către Washington a unor membri ai misiunii diplomatice ruse la ONU, de la New York, informează Agerpres.

„Părții americane i s-a notificat în mod ferm că orice gest ostil al Statelor Unite împotriva Rusiei va fi întâmpinat cu o ripostă hotărâtă și adecvată”, a mai afirmat comunicatul.

Departamentul de Stat de la Washington a confirmat primirea listei cu diplomații vizați și a cerut Rusiei „să pună capăt expulzărilor nejustificate de diplomați americani și de personal al acestora”, a transmis un purtător de cuvânt.

„Astăzi, mai mult ca oricând, este esențial ca țările noastre să dispună de personalul diplomatic necesar pentru a facilita comunicarea între guvernele noastre”, a adăugat el.

SUA au expulzat la începutul lunii, în plină criză deschisă cu Rusia pe subiectul Ucrainei, 12 membri ai misiunii diplomatice ruse la ONU, acuzați de spionaj. Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a denunțat atunci un „demers ostil” și a afirmat că aceste acțiuni provoacă o „decepție profundă și o respingere absolută” la Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău