Dinu Plîngău spune că președintele fondator al Platformei DA, Andrei Năstase n-a fost dat afară din partid, ci și-a depus demisia

  • 30 Decembrie 2022 08:50
Dinu Plîngău spune că președintele fondator al Platformei DA, Andrei Năstase n-a fost dat afară din partid, ci și-a depus demisia

Președintele Platformei DA explică motivele plecării lui Andrei Năstase din formațiune. Dinu Plîngău spune că președintele fondator al Platformei DA n-a fost dat afară din partid, ci și-a depus demisia. Dinu Plîngău dă de înțeles că principalele divergențe au apărut atunci când fracțiunea Platformei DA din Consiliul Municipal Chișinău a început să voteze împreună cu socialiștii proiecte dubioase care vizau cedări de terenuri. Dinu Plîngău spune că în calitate de președinte al fracțiunii municipale, Andrei Năstase se face direct responsabil de distrugerea imaginii partidului, notează IPN.

„Noi înțelegeam că un eventual succes repetat al PAS-ului peste patru ani va fi foarte complicat. Respectiv, este nevoie de alternativă pentru a asigura calea integrării europene pentru că cealaltă alternativă sunt partidele pro-ruse, partidul Șor, oameni cu grave probleme de integritate. De aceea, dacă nu creezi o alternativă politică riscurile ca la următoarele alegeri să vină oameni corupți la putere este foarte mare. Când am avut o discuție cu Andrei Năstase, avea intenția de a sta în umbră sau de a se retrage din politică, pentru că domnul Năstase spunea că vrea să se retragă, iar la cârma partidului să vină niște tineri. Doar că mai apoi s-a schimbat situația. Nu am preluat partidul în cea mai bună stare”, a spus Dinu Plîngău în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV.

Amintim că la mijlocul lunii decembrie, Biroul Politic Permanent al Partidului Platforma DA a luat decizia de a retrage sprijinul politic pentru fracțiunea din Consiliul municipal Chișinău, inclusiv pentru Andrei Năstase. Motivul fiind, disensiuni în cadrul Platformei DA, din cauză că reprezentanții acestei formațiuni din CMC au votat proiecte controversate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău