Dinamica europeană a mediului cultural de la Chișinău, prezentată la Adunarea Generală a EUNIC Global

  • 25 Iunie 15:23
Dinamica europeană a mediului cultural de la Chișinău, prezentată la Adunarea Generală a EUNIC Global

În perioada 19-20 iunie, la Banca Națională a României, a avut loc Adunarea Generală a EUNIC Global, cea mai puternică rețea a institutelor culturale naționale din Europa, prezentă în peste 100 de țări. La adunare a fost prezent și Narcis Afrăsinei, în calitate de președinte a EUNIC Moldova, acolo unde a prezentat o analiză a mediului cultural din Republica Moldova.

Narcis Afrăsinei a vorbit despre dinamica europeană de la Chișinău, încurajând statele Uniunii Europene să își deschidă o reprezentanță în stânga Prutului și să susțină activ parcursul european al Republicii Moldova.

EUNIC Moldova ar putea fi un model de lucru și o dovadă a unei construcții de succes a diferitelor interese, conturate pe o platformă uniformă de valori. DA, modelul UE nu este unul perfect, dar suntem cel mai bun model de conviețuire construit și cunoscut în întreaga lume, până acum.
 
Ne aflăm intr-o perioadă plină de provocări pentru Repulica Moldova, dar după cum bine știm, perioadele dificile vin la pachet și cu multe oportunități. Și identificăm numeroase posibilități, mai ales pentru că publicul către care ne adresăm este unul pur democratic, iar instituțiile guvernamentale alături de care lucrăm au o orientare 100% pro-europeană.
 
Nu în ultimul rând, vedem Republica Moldova ca un cadru perfect de dialog cultural dintre Uniunea Europeana și țările Parteneriatului Estic, iar evenimentele în care suntem agrenați – ca FILIT Chișinău – servește ca o platformă ideală acestui obiectiv, mai ales că în cadrul festivalului se regăsesc scriitori, jurnaliști, traducători, edituri, manageri culturali și marea masă de cititori”, a declarat Narcis Afrasinei, directorul EUNIC Moldova, în cadrul Adunării Generale a EUNIC Global. 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Câțiva nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sun
18
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Arhivă Radio Chișinău