Din toamnă, liceenii vor învață opțional despre proprietatea intelectuală

  • 11 Mai 2017 15:09
Din toamnă, liceenii vor învață opțional despre proprietatea intelectuală

Din toamnă, în programul școlar va figura o nouă disciplină – „Introducerea în proprietatea intelectuală”. Cursul va fi studiat opțional de către elevii claselor liceale. Un ordin în acest sens a fost semnat decătre ministrul educației Corina Fusu.

Solicitat de IPN, Octavian Apostol, directorul Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), a spus că noua disciplină este introdusă în procesul educațional pentru a crește gradul de cunoaștere a domeniului proprietății intelectuale în rândul elevilor. Un studiu recent  arată că aproape 50 la sută dintre elevi consideră piratenia și contrafacerea drept o normalitate.

„Considerăm că trebuie să creem o cultură în domeniul proprietății intelectuale pentru a putea fi respectate aceste drepturi și asta trebuie să înceapă în școală, în liceu. Noi vom încerca să promovăm respectarea drepturilor celorlalți”, a spus Octavian Apostol.

Potrivit directorului AGEPI, următoarea etapă este desfășurarea campaniei „Stop pirateria și contrafacerea”. Apoi va urma pregătirea profesorilor. Materialul didactic este deja pregătit. Cursul este dedicat liceenilor cu profil real și umanist.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
0,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:4,12 m/s
Sat
1
Sun
0
Mon
-0
Tue
-0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău