Din refuz în refuz: Bob Dylan nu va fi prezent la Stockholm, nu s-a dus nici la Casa Albă

  • 03 Decembrie 2016 14:21
Din refuz în refuz: Bob Dylan nu va fi prezent la Stockholm, nu s-a dus nici la Casa Albă

Așa cum a anunțat, Bob Dylan nu va fi prezent, pe 10 decembrie, la Stockholm, la festivitatea în cadrul căreia ar fi trebuit să i se înmâneze Premiul Nobel pentru literatură, deoarece „are de onorat alte angajamente”.

Academia Suedeză a declarat că absența unui laureat de la festivitatea de înmânare a Premiilor Nobel este „un lucru neobișnuit, dar nu unul excepțional”. Așadar, la Stockholm, Dylan va fi evocat în absență, scrie MEDIAFAX.

De altfel, după ce muzicianul a postat inițial pe pagina sa oficială mențiunea că i-a fost acordat Premiul Nobel pentru literatură, ulterior a renunțat la aceasta și a șters-o.

Recent, cu doar două zile în urmă, pe 30 noiembrie, Bob Dylan nu a dat curs nici invitației președintelui Obama de a participa la dineul organizat la Casa Albă în onoarea americanilor care au obținut Nobelul în 2016 – Oliver Hart (economie), Fraser Stoddart (chimie), Duncan Haldane (fizică) și Michael Kosterlitz (fizică).

Într-un interviu publicat de revista „Rolling Stone” și evocat de lefigaro.fr, Barack Obama a povestit cum a decurs o scurtă întâlnire cu Dylan, la Casa Albă, în 2010: „Contrar majorității artiștilor care vin în acest loc, la Casa Albă, Dylan n-a făcut nicio repetiție, nu a vrut să-și facă fotografii care să imortalizeze momentul. A venit, a cântat un cântec, a coborât de pe scenă, mi-a întins mâna – eram în primul rând, lângă scenă – și a plecat. Asta a fost tot, asta a fost singura noastră interacțiune. A fost fantastic.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău