Din ce comisii parlamentare vor face parte Vlad Plahotniuc, Andrian Candu, Pavel Filip și Ilan Șor

  • 18 Iunie 2019 14:11
Din ce comisii parlamentare vor face parte Vlad Plahotniuc, Andrian Candu, Pavel Filip și Ilan Șor

Majoritatea deputaților au votat astăzi pentru numirea mai multor președinți și membri ai comisiilor parlamentare.

Astfel, deputatul PD, Vlad Plahotniuc va fi membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice. 

Șeful fracțiunii PD, Pavel Filip a devenit membru al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, iar colegul său, Andrian Candu - al Comisiei politică externă și integrare europeană. 

De asemenea, deputatul „Partidului Șor” Ilan Șor va fi membru al Comisiei agricultură și industrie alimentară. Vlad Plahotniuc, Andrian Candu și Ilan Șor au lipsit de la ședința de astăzi a Parlamentului. 

Menționăm că deputații PDM vor conduce trei comisii parlamentare, potrivit unui proiect votat astăzi de Parlament. Este vorba de Comisia pentru administrație publică – Vasile Bâtcă, Comisia pentru protecție socială – Elena Bacalu și Comisia pentru mediu și schimbări climatice – Violeta Ivanov.

O funcție de președinte de comisie revine și Partidului Șor, care a propus-o pe Marina Tauber la funcția de președintă al Comisiei pentru drepturile omului, dar majoritatea nu a acceptat candidatura, pe motiv că numele ei ar figura în raportul Kroll, astfel încât funcția a rămas vacantă.

Amintim că ieri președintele fracțiunii PDM Pavel Filip a declarat că o va propune pe Monica Babuc la funcția de vicepreședinte al Parlamentului

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău