Din cauza sancțiunilor, în 84 de orașe din Rusia au fost anulate 200 de rute de transport public

  • 14 Noiembrie 2022 11:03
Din cauza sancțiunilor, în 84 de orașe din Rusia au fost anulate 200 de rute de transport public

În ultimul an, în 84 dintre cele mai mari orașe din Rusia au fost desființate 200 de rute de transport public terestru - 190 de linii de autobuze și zece de troleibuze, transmite RBK, citând un rating al orașelor în ceea ce privește calitatea transportului public, pregătit de compania Simetra, scrie Rador.

Potrivit datelor companiei, numărul total de rute s-a redus cu aproape 4%. Numărul autobuzelor a scăzut cu 7% (de la 61 mii la 56,7 mii unități), parcul de troleibuze și tramvaie - cu 3% (de la 11,9 la 11,6 mii). Luate împreună, aceste date pot demonstra stagnarea sistemelor urbane de transport de pasageri, a subliniat compania.

După cum arată RBC, reducerea rutelor s-a produs pe fondul sancțiunilor și al problemelor cu piesele de schimb. Activitatea producătorilor de material rulant și a operatorilor de transport a fost împiedicată de întreruperea lanțurilor logistice create, de întreruperile în livrările de piese de schimb, de creșterea prețurilor și alți factori, au arătat experții.

Potrivit RBK, serviciul de presă al Ministerului Transportului nu a comentat concluziile studiului, dar a declarat că de la buget continuă să se investească fonduri pentru înnoirea materialului rulant.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău