Din Armata Națională a fost furat echipament militar. Precizările Ministerului Apărării

  • 20 Mai 2022 14:00
Din Armata Națională a fost furat echipament militar. Precizările Ministerului Apărării

Din Armata Națională a Republicii Moldova a fost furat echipament militar. Ministerul Apărării nu comunică deocamdată despre ce echipament este vorba, în ce perioadă a fost acesta sustras și nici valoarea acestuia.

Pe acest caz  a fost pornită o anchetă penală, după cum a comunicat pentru Radio Chișinău purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, Ala Diaconu.

„Noi am venit cu precizarea că acest furt nu a fost mușamalizat, s-a desfășurat cercetarea, au fost informate organele abilitate, se află pe rol la Poliția Buiucani, a fost sesizată Procuratura Chișinău. S-a furat echipament militar”, a spus Ala Diaconu pentru Radio Chișinău

Lipsa echipamentelor militare a fost depistată în timpul procesului de primire-predare a funcției de comandant de unitate.

Ministerul Apărării a cercetat situația și a transmis toate informațiile către Inspectoratul de Poliție Buiucani, care a intentat o cauză penală pe acest caz pe faptul comiterii infracțiunii cu referire la sustragerea patrimoniului militar.

Informația a devenit publică astăzi, după ce Ministerul Apărării a publicat o precizare cu privire „furtul de amploare, depistat în Armata Națională a Moldovei”, difuzată în spațiul mediatic. Mai multe instituții media ar fi primit pe adresele redacției informații despre frauda de amploare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău