Din 4 mai, Fiscul va examina cererile privind restituirea impozitelor reținute în plus

  • 29 Aprilie 2022 12:54
Din 4 mai, Fiscul va examina cererile privind restituirea impozitelor reținute în plus

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunțat că, începând cu 4 mai, va examina cererile de restituire a sumei impozitului pe venit achitat/reținut în plus pentru contribuabili persoane fizice, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, suma impozitului pe venit acceptată spre restituire poate fi: transferată la contul bancar; restituită în numerar în modul general stabilit; utilizată pentru stingerii obligațiilor fiscale restante sau viitoare, mai scrie sursa citată

Pentru depunerea cererii, contribuabilii pot opta pentru una din modalități: în format electronic, prin intermediul serviciului online "Declarație electronică”; pe suport de hârtie la subdiviziunea teritorială a Serviciului Fiscal de Stat. Cererea poate fi depusă în termen de până la 6 ani din data efectuării supraplății.

În scopul restituirii supraplății impozitului pe venit, persoana fizică în primul rând urmează să depună Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit.

Serviciul Fiscal de Stat reamintește că, pentru anul 2021, termenul limită de depunere a Declarației este data de 3 mai. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău