Din 3 aprilie începe înscrierea în clasa I

  • 01 Aprilie 2023 09:15
Din 3 aprilie începe înscrierea în clasa I

Începând de luni, părinții pot depune online actele pentru înscrierea copiilor în clasa I pe platforma escoala.chisinau.md. Procedura de înscriere se va desfășura în două etape, iar prima va avea loc în perioada 3 aprilie-26 mai, transmite IPN.

În primă etapă sunt depuse, completate și validate cererile și actele pentru înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani până pe 1 septembrie 2023. Primăria municipiului Chișinău atenționează este obligatoriu ca viza de reședință a copilului să corespundă cu districtul școlar.

Cererea de înscriere a copilului în clasa I trebuie depusă pe platforma escoala.chisinau.md. Pe lângă aceasta, trebuie anexate buletinul de identitate al părintelui sau al reprezentantului legal al copilului și certificatul de naștere al copilului.

A doua etapă se va desfășura în perioada 2 -16 iunie. În cadrul acesteia va avea loc depunerea, completarea și validarea actelor de înscriere pentru copiii din districtul școlar, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși în prima etapă. De asemenea, vor fi validate actele copiilor care vor împlini vârsta de 7 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2023 din districtul școlar și apoi ale copiilor din alte districte școlare pe locurile rămase libere.

Autoritățile municipale menționează că situațiile de excepție a copiilor, care pe parcursul celor două etape nu au fost înscriși în clasa I, vor fi examinate de comisiile instituționale și de cea municipală în perioada 21- 30 august, în limita locurilor libere. Astfel, prin direcționarea copiilor către instituțiile cu locuri disponibile, va fi asigurat accesul la educație al tuturor copiilor cu vârsta obligatorie pentru școlarizare.

Înregistrarea copiilor la școală este gratuită. În caz de neclarități, părinții pot contacta directorii instituțiilor de învățământ sau pot apela la numărul de telefon: 022-20-16-09.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău