Din 26 aprilie cetățenii R. Moldova se vor putea deplasa liber și după ora 23.00. Ce alte decizi au fost luate de Comisia pentru Situații Excepționale

  • 22 Aprilie 2021 12:53
Din 26 aprilie cetățenii R. Moldova se vor putea deplasa liber și după ora 23.00. Ce alte decizi au fost luate de Comisia pentru Situații Excepționale

Din 26 aprilie cetățenii R. Moldova se vor putea deplasa nestingherit și după ora 23.00. Anunțul a fost făcut de premierul interimar Aureliu Ciocoi, după ședința de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale, care a abrogat interdicția privind circulația în afara domiciliilor între ora 23.00 și ora 5.00. De asemenea, s-a decis reluarea procesului educațional în învățământul profesional pentru efectuarea stagiilor tehnice, care nu poate fi realizate la distanță.

Totodată, din data de 2 mai își vor putea relua activitățile teatrele și sălile de concerte, dar numai la capacitatea de cel mult 30 la sută din numărul de locuri pentru spectatori. Se va permite și desfășurarea acțiunilor culturale în aer liber.

În perioada 25 aprilie – 11 mai, activitățile cultelor religioase, slujbele, serviciile divine, rugăciunile colective se vor desfășura doar în aer liber, cu menținerea distanței fizice, a mai anunțat Aureliu Ciocoi.

Vă dați seama că se așteaptă un flux mare de enoriași la serviciile divine atât Duminica Floriilor, cât și în noaptea Învierii. Prin urmare, decizia este bine venită, pentru a asigura oprirea extinderii infectărilor cu Covid-19 printre enoriași, la aceste slujbe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,03 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău