Din 2021 se introduce taxa de 7 euro pentru intrarea în Spațiul Schengen

  • 02 Mai 2018 11:49
Din 2021 se introduce taxa de 7 euro pentru intrarea în Spațiul Schengen

Din 2021, cetățenii statelor din Balcanii de Vest, SUA, Canada și Australia vor trebui să solicite aprobare pentru a intra în Spațiul Schengen și să achite o taxă de șapte euro.

Se așteaptă ca această decizie să fie aprobată de Parlamentul European și de Consiliul de miniștri al Uniunii Europene. Această inițiativă este din 2016, dar Comisia Europeană dorește să înceapă implentarea ei din 2021.

"Statele Spațiului Schengen au eliminat frontierele dintre ele, dar nu au reușit să se stabilească o frontieră comună a UE, o poliție de frontieră comună și acum se dorește introducerea unei taxe de călătorie, care ar spori securitatea internă și lupta împotriva migrației ilegale" - a explicat secretarul general al Mișcării Europene din Serbia, Suzana Grubijesic.

Specialiștii resping speculațiile potrivit cărora măsura ar viza doar cetățenii din Balcanii de Vest și apreciază că cetățenii a mai mult de 60 de state vor plăti această taxă pentru a intra într-un stat din Spațiul Schengen.

"Introducerea acestei măsuri administrative nu înseamnă introducerea vizelor. A fost o comunicare defectuoasă, titluri senzaționale în presă, dar trebuie subliniat că această măsură nu înseamnă reintroducerea vizelor de călătorie" - a subliniat și Srdjan Majstorovic de la Centrul de politici europene.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău