Din 2018, o companie internațională va emite tichete de masă în R.Moldova

  • 07 Decembrie 2017 13:58
Din 2018, o companie internațională va emite tichete de masă în R.Moldova

Începând cu anul 2018, o companie internațională va emite tichete de masă în Republica Moldova, disponibile pe suport de hârtie și electronic. Grupul internațional Up și-a deschis filială în Republica Moldova și finalizează procesul de licențiere, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al companiei.

Aceasta a stabilit primele acorduri comerciale cu alte branduri naționale care au devenit primii comercianți din Moldova din rețeaua de acceptare a plăților cu tichete de masă. Printre acestea: Linella, UniMarket, Nr.1, Andy’s Pizza, La Placinte, Fourchette, Mojito, Draft, Tucano, Pretzel, La Taifas.

Grupul internațional Up își explică decizia de extindere pe piața autohtonă făcând referire la promulgarea recentă a legii prin care angajatorii din Republica Moldova au dreptul să acorde salariaților o alocație individuală de hrană, pentru fiecare zi de muncă, sub formă de tichete de masă.

Tichetele de masă vor fi oferite ca supliment la salariu, angajatorii însă nu vor fi obligați să le introduce. Plățile pentru tichetele de masă sunt deductibile, adică nu se impozitează. Angajatorul urmează să distribuie salariaților tichete de masă la sfârșitul fiecărei luni, reieșind din numărul zilelor lucrătoare din luna următoare. Totodată, salariatul urmează să utilizeze un număr de tichete cel mult egal cu numărul zilelor efectiv lucrate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău