Din 14 august, Rusia impune operatorilor de transport moldoveni sistemul de autorizații

  • 04 August 2017 16:22
Din 14 august, Rusia impune operatorilor de transport moldoveni sistemul de autorizații

Ministerul Transporturilor al Federației Ruse informează că din 14 august intrarea pe teritoriul rusesc a unităților de transport înregistrate în Republica Moldova, pentru efectuarea transportului rutier internațional, va fi permisă doar în baza autorizațiilor.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), citat de IPN, au fost finalizate procedurile pentru intrarea în vigoare a Acordului bilateral interguvernamental în domeniul transportului rutier internațional, semnat pe 31 mai. Partea rusă s-a angajat să transmită operatorilor de transport moldoveni 75 de mii de autorizații pentru transportul bilateral și tranzit de mărfuri și 750 de autorizații pentru transportul de mărfuri în/din țări terțe.

Pentru evitarea stopării unităților de transport moldovenești pe teritoriul Federației Ruse, ANTA atenționează operatorii de transport despre condiția obligatorie de utilizare a autorizațiilor rusești din 14 august. Autorizațiile vor fi eliberate la ghișeul unic al agenției din 8 august 2017.

În ceea ce privește efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii ocazionale pe teritoriul Federației Ruse, autorizațiile respective nu au fost încă transmise de către Ministerul Transporturilor al Federației Ruse. ANTA atenționează operatorii de transport să evite planificarea curselor ocazionale până la recepționarea autorizațiilor.

Mai devreme, Federația Rusă a amânat, până la 1 septembrie, introducerea autorizațiilor pentru transportul bilateral și cel de tranzit pentru operatorii de transport din Republica Moldova. Ulterior însă a anunțat că instituie această obligație mai devreme cu două săptămâni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău