Diferențele de programă pentru examenele de bacalaureat prin externat vor putea fi susținute în trei licee din capitală

  • 02 Martie 2023 13:28
Diferențele de programă pentru examenele de bacalaureat prin externat vor putea fi susținute în trei licee din capitală

Comisia Națională de Examene a aprobat astăzi, 2 martie, listele nominale ale Comisiilor Raionale/Municipale de Examene, a Centrelor de susținere a diferențelor de programă și a dosarelor candidaților care s-au înscris în regim de externat, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Centrele de susținere a diferențelor de programă, pentru candidații care s-au înscris, în regim de externat, pentru susținerea examenului de bacalaureat în sesiunea de examene 2023 sunt instituite în următoarele instituții de învățământ:

- Instituția Publică Liceul Teoretic „Spiru Haret”, mun. Chișinău – profilurile umanistic, arte, limba de instruire româna;

- Instituția Publică Liceul Teoretic „Traian”, mun. Chișinău – profilurile real, sport, limba de instruire română;

- Instituția Publică Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin”, mun. Chișinău – profilurile real, umanistic, arte, limba de instruire rusă.

Comisiile Raionale/Municipale de Examene sunt responsabile de organizarea examenelor naționale de absolvire în raion/municipiu pentru treapta gimnazială, liceală și primară.
 
În deschiderea ședinței, ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a menționat importanța respectării cerințelor privind integritatea, profesionalismul și corectitudinea tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea sesiunii de examene 2023. „Vom continua eforturile de motivare a tuturor celor care își îndeplinesc atribuțiile de serviciu în mod profesionist și responsabil”, a spus ministrul.
 
Reamintim că Examenul național de bacalaureat, sesiunea 2023 se va desfășura în perioada 02 iunie – 20 iunie, conform Programului aprobat prin Ordinul MEC nr. 976 din 06.10.2022.
 
Informații utile pentru candidații la examen pot fi accesate pe pagina Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare (ance.gov.md la compartimentul Bacalaureat 2023).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău