Dietă pentru hipotensivi: Alimente care cresc tensiunea arterială

  • 04 Decembrie 2022 13:29
Dietă pentru hipotensivi: Alimente care cresc tensiunea arterială

Hipotensiunea este o afecțiune mai puțin frecventă decât hipertensiunea, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie neglijată, transmite sendo.info.

Dieta joacă un rol foarte important în tratarea eficientă a hipotensiunii și în menținerea tensiunii arteriale între limitele normale. În mod normal, recomandările alimentare pentru hipotensivi se rezumă la consumul scăzut de băuturi alcoolice și de mâncăruri bogate în carbohidrați.

De asemenea, consumarea mâncării în porții mici, dar dese, poate reduce cazurile de scădere a tensiunii arteriale.

Este preferabil consumul mare de fructe, legume și cereale. Urmează un stil de viață sănătos, printr-o dietă corespunzatoare și o monitorizare zilnică a tensiunii tale arteriale.

Stafidele

 Stafidele sunt considerate un remediu excelent în tratarea hipotensiunii, ajutând la menținerea tensiunii arteriale în limite normale prin susținerea funcției glandei suprarenale. Lăsați la înmuiat peste noapte în jur de 30-40 de stafide într-o cană cu apă și mâncați-le dimineața, pe stomacul gol. Urmați acest ritual pentru o lună pentru a vedea rezultate semnificativ schimbate.

 Laptele și migdalele

 Aceste două alimente ajută la controlarea nivelelor scăzute de tensiune în cazul persoanelor hipotensive. Înmuiați 4-5 migdale în apă peste noapte, decojiți-le și transformați-le apoi într-o pastă fină. Adăugați această pastă într-un pahar cu lapte fiert și serviți preparatul în fiecare dimineață vreme de câteva săptămâni pentru a vedea rezultate. 

Morcovii 

Morcovii ajută la îmbunătățirea circulației și la reglarea tensiunii arteriale. Îi puteți consuma fie alături de alte alimente, în supe sau alte mâncăruri, fie sub formă de suc, cu două lingurițe de miere. Beți sucul de două ori pe zi, dimineața și seara, pentru rezultate optime. 

Busuioc indian 

Frunzele de busuioc indian (numit și tulsi sau busuioc sfânt) sunt încărcate cu potasiu, magneziu, vitamina C și vitamina B5, fiind eficiente în tratarea hipotensiunii.

Alimente care cresc tensiunea arterială: cum ajută lemnul dulce

Lămâia

 Sucul de lămâie este foarte bun în tratarea hipotensiunii cauzate de deshidratare. Antioxidanții prezenți reglează circulația sanguină și mențin presiunea. Dacă vă simțiți obosit sau epuizat din cauza hipotensiunii, beți un pahar de zeamă de lămâie cu puțin zahăr și puțină sare.

 Usturoiul

 Puteți include în dieta pentru hipotensivi usturoi, care conține un compus ce ajută la stabilizarea tensiunii. În plus, mâncarea va căpăta o aromă delicioasă. 

Lemnul dulce 

Lemnul dulce intră în lista de remedii naturiste pentru hipotensiunea arterială, ajutând la reglarea tensiunii, mai ales în cazuri de stres. Compușii prezenți în lemnul dulce blochează acțiunea enzimei responsabile de eliberarea cortizolului în organism - hormonul stresului. Îl puteți consuma sub formă de ceai. 

Alimentele cu cofeină 

S-a descoperit că băuturile bogate în cofeină, cum ar fi cola sau ciocolata caldă ajută la creșterea temporară a tensiunii arteriale. Dacă suferiți de hipotensiune, iar tensiunea arterială vă scade frecvent, o ceașcă de cafea neagră dimineața sau între mese v-ar putea fi de ajutor. Totuși, pentru aceași situație, încurajăm un consult la medicul de specialitate care va indica și personaliza dieta ce trebuie urmată în funcție de starea dumneavoastră de sănătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău