Dida Drăgan: ”Nu există artă fără suferință”

  • 08 Octombrie 2014 10:42
Dida Drăgan: ”Nu există artă fără suferință”

Dacă ar putea întoarce timpul, și-ar dori să fie mai atentă cu viața sa, să nu mai creadă în minuni, să nu mai fie atât de credulă.

Sunt mărturisirile Didei Drăgan, renumita interpretă din România ajunsă recent la Chișinău în calitate de președinte al festivalului-concurs ”Mărul de aur”.

”L-am cunoscut pe Grigore Vieru, furându-i melodia ”Reaprinde-ți candela ”. Într-o noapte priveam la televizor și l-am văzut pe Aldea Teorodorovici cântând această melodie împreună cu domnul Vieru care era pe un pat de spital. Voi nu știți că partea din mijloc în care omul îi cere lui Dumnezeu să-i fie frate îmi aparține. S-a întâmplat în studio, când am mers să înregistrez, așa mi-a venit, probabil nu de la mine. Și,  am cântat-o. Sigur domnul Vieru a auzit-o. Pe poet l-am întâlnit la un an după ce am făcut înregistrearea. Eu am venit aici cu Televiziunea Română, și dumnealui a venit să mă vadă în spectacol. Un mare respect și mare admirație pentru un asemenea poet care se naște la câteva generații”.

Este un fragment din interviul acordat de îndrăgita interpretă pentru Radio Chișinău Ascultați un interviu realizat de Ina Guțu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău