”Diaspora economică pentru Moldova”

  • 29 August 2014 14:11

Seminarul de politici publice ”Diaspora economică pentru Moldova”, se desfășoară astăzi, în cadrul Zilelor Diasporei.

La eveniment vor fi prezentate politici publice în domeniile finanțe, pensii și infrastructură, elaborate de experți din diasporă, împreună cu funcționari publici din Republica Moldova, care vor fi implementate de Guvern - un exercițiu în premieră pentru Republica Moldova.

Cetățenii moldoveni din străinătate sunt așteptați la Târgul proiectelor destinate diasporei și cetățenilor reîntorși, în cadrul căruia vor fi prezentate mai multe  proiecte ale organizațiilor internaționale și naționale. Târgul va avea loc lângă Arcul de Triumf și va începe la ora 10.

Pe durata întregii zile, în scuarul Teatrului de Operă și Balet va fi organizat ORĂȘELUL DIASPOREI. Cu începere de la ora 10.00, aici vor avea loc recitaluri de muzică populară și ușoară, dansuri tradiționale, jonglerii în aer liber și numere de magie, spectacole și recitaluri de poezii, teatru de păpuși și alte activități artistice cu implicarea membrilor diasporei. Orășelul Diasporei va mai găzdui expoziții de cărți, obiecte de apicultură, haine tradiționale și articole lucrate manual.

O prezentarea de modă, colecții ale creatorilor din diasporă, va avea loc la ora 18, la centrul comercial MallDova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău