Dialogul cu opoziția comunistă, o prioritate pentru noul președinte al Republicii Moldova

  • 17 Iulie 2013 12:19
Dialogul cu opoziția comunistă, o prioritate pentru noul președinte al Republicii Moldova

Dialogul cu opoziția comunistă trebuie să fie una din primele acțiuni ale noului președinte al Republicii Moldova, consideră analiștii politici Corneliu Ciurea și Anatol Țăranu.

Aceștia au mai declarat că și după alegerea șefului statului polemicile în cadrul Alianței pentru Integrare Europeană vor continua, în timp ce Partidul Comuniștilor riscă să se scindeze.

După depunerea jurământului, noul președinte ar trebui să cheme la dialog Partidul Comuniștilor pentru a-l readuce la ședințele Parlamentului, a declarat Corneliu Ciurea.

Atât Corneliu Ciurea, cât și un alt analist politic, Anatol Țăranu, nu cred că alegerea președintelui va pune capăt disensiunilor din cadrul Alianței pentru Integrare Europeană. Votarea șefului statului reprezintă un pas spre aplanarea confruntărilor, însă acestea nu vor putea fi evitate în totalitate, consideră Anatol Țăranu. Totodată, el a subliniat că alegerea președintelui reprezintă un eșec pentru Partidul Comuniștilor, care riscă să se destrame.

Parlamentul l-a ales vineri pe judecătorul, Nicolae Timofti, în vârstă de 63 de ani, în funcția de președinte. Amintim că Republica Moldova nu a avut un președinte ales timp de aproape trei ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău