Dialog moldo-american la Summit-ul NATO

  • 09 Iulie 2016 17:50
Dialog moldo-american la Summit-ul NATO

Ministrul Apărării Anatol Șalaru a avut o întrevedere cu asistentul adjunct al Secretarului Apărării al Statelor Unite ale Americii, Dr. Michael Carpenter.

Câteva dintre principalele teme de discuție, în cadrul unei întrevederi în capitala Poloniei, au fost reformarea Armatei Naționale, misiunile de menținere a păcii, situația regională și prioritățile colaborării bilaterale moldo-americane. 

Oficialul de la Chișinău și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat de partea americană la reformarea Armatei Naționale, materializat prin instruire, echipament și expertiză reiterând că SUA este un partener strategic fundamental pentru Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Asistentul adjunct al Secretarului Apărării al SUA a evidențiat importanța consolidării și continuării relațiilor moldo-americane și a salutat aportul militarilor Armatei Naționale în misiunea KFOR din Kosovo.

Amintim că în perioada 8-9 iulie, ministrul Apărării, Anatol Șalaru, participă la Summitul NATO de la Varșovia, Polonia alături de reprezentanți din cele 28 de state aliate și țările partenere ale Alianței Nord-Atlantice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău