Diaconia vă invită la Masa Bucuriei - cea mai mare colectă de alimente pentru oamenii nevoiași

  • 05 Aprilie 2023 11:26
Diaconia vă invită la Masa Bucuriei - cea mai mare colectă de alimente pentru oamenii nevoiași

Pe 8 aprilie, în sâmbăta Floriilor, Diaconia vă invită să faceți o donație de alimente în colecta națională Masa Bucuriei. Produsele adunate vor hrăni anul întreg oamenii nevoiași, anunță instituția.

Proiectul se află la cea de-a 14 ediție și e cea mai longevivă acțiune de solidaritate socială din țară. Peste o mie de voluntari, cu veste galbene, vă așteaptă în cele mai mari rețele de magazine din Chișinău și regiuni cu mesajul „Donația ta poate umple farfuria unui flămând!”.

Alimentele adunate vor fi transformate de Diaconia și partenerii locali în mese calde și pachete alimentare pentru oamenii afectați de foame. „Credem că îndemnul la solidaritate pe care îl încurajăm în perioada postului mare, cu atât mai mult în apropierea Sfintelor sărbători de Paști, are puterea de a ține vie speranța tuturor celor care au mare nevoie de bucată de pâine pe masă.”, Igor Belei, director executiv Diaconia.

În cadrul colectei vă invităm să donați produse neperisabile: crupe, ulei, paste, zahăr, sare, conserve, care vor putea hrăni bătrânii singuri pe parcursul întregului an.

Vom colecta alimente în rețelele: Kaufland Moldova, METRO Moldova, Linella, Supermarket Nr1, Local Discounter, Velmart, Green Hills Market, Fourchette, Family Market, Bonus, Slavena și localitățile: Cantemir, Edineț, Soroca, Căușeni, Telenești, Stăuceni, Ungheni, Strășeni, Hîncești, Roșcani, Cricova, Cimișlia, Sîngerei, Dondușeni, Călărași, Peresecina, Orhei, Cania, Cahul, Leova, Anenii Noi.

La ediția din 2022, într-o singură zi au fost colectate 30 tone de alimente. Doar la Cantina Socială Mobilă din Chișinău, de exemplu, au fost distribuite anul întreg 59 300 de prânzuri calde pentru sute de beneficiari.

În acest an, campania este sprijinită de Uniunea Europeană prin intermediul proiectului „Parteneriate pentru servicii de cantină socială incluzive și durabile” cofinanțat și implementat de I.P. ,,Keystone Moldova’’, A.O. ,,Concordia. Proiecte Sociale’’ și I.R.M.S. ,,Diaconia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău