Diaconia dă startul campaniei de Paști „Masa Bucuriei”

  • 24 Martie 2014 11:52
Diaconia dă startul campaniei de Paști „Masa Bucuriei”

Mitropolia Basarabiei prin intermediul Misiunii Sociale „Diaconia” organizează în perioada 24 martie - 22 aprilie campania de Paști „Masa Bucuriei”.

Proiectul este realizat pentru al cincilea an consecutiv și are drept scop asigurarea alimentației persoanelor nevoiașe.

Campania cuprinde următoarele acțiuni:

- În instituțiile de învățământ din capitală vor fi realizate lecții sub forma unui joc de rol prin care elevii vor fi familiarizați cu problemele bătrânilor singuratici și cu posibilitățile de susținere ale acestora.
- Pe 12 aprilie, în 43 de supermarketuri din Chișinău și 10 din Edineț, Cahul, Ștefan Vodă, Căușeni, Ungheni, Călărași, Cantemir, Bălți și Stăuceni va fi organizată o colectă de produse alimentare neperisabile: circa 500 de tineri voluntari îi vor îndemna pe cumpărători, ca în afară de produsele achiziționate pentru familie, în preajma Sărbătorilor de Paști, să doneze produse pentru susținerea celor în dificultate.

Toate resursele acumulate în campanie vor deveni prânzul cald al beneficiarilor cantinei sociale mobile „Aproape de Aproapele” (lansată pe 12 aprilie 2013) care va deservi zilnic 150 de persoane nevoiașe. De asemenea, donațiile din teritoriu vor ajunge sub formă de pachete alimentare la bătrânii singuratici asistați de centrele parohiale.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”: „Campania de Paști din acest an presupune o mobilizare exemplară a tinerilor care își vor pune toată voința și dorința de-a face un bine în slujba aproapelui. Cultivarea solidarității, milosteniei și iubirea aproapelui vine să aducă pe cel bogat la o masă cu cel sărac, la ,,Masa Bucuriei”. Sperăm ca oamenii să fie mai deschiși, astfel ca prin ei să realizăm un lucru nobil. Solidaritatea unui gest mic poate hrăni sufletul și trupul celor nevoiași.”

Cristina Golban, lider de voluntari: ,,A fi voluntar presupune o implicare benevolă în acordarea ajutorului celor mai triști decât noi. Sentimentul de a te simți util îți aduce o satisfacție enormă.”

Campania „Masa Bucuriei” 2014 vine și anul acesta cu îndemnul: ,,Donația fiecăruia dintre noi poate umple farfuria unui flămând”. Aceasta se desfășoară cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, cu acordul Ministerului Educației al Republicii Moldova.

În campania de Paști din 2013, datorită celor peste 200 de voluntari și oamenilor care au răspuns invitației de a face o donație pentru bătrânii rămași singuri, au fost colectate 7 tone de produse alimentare. 353 de pachete au fost distribuite în centrele parohiale de la Cania și Roșu, dar și oamenilor care au avut de suferit din urma inundațiilor de la Opaci.Beneficiarii cantinei sociale mobile „Aproape de Aproapele” au avut parte de 3109 de porții de supă pe întreg parcursul anului trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău