DGLCA: Peste 17 mii de familii au beneficiat de compensații la energia termică

  • 14 Martie 2022 17:56
DGLCA: Peste 17 mii de familii au beneficiat de compensații la energia termică

Peste 17 mii de familii au beneficiat, de la începutul sezonului rece și până în prezent, de compensațiile la energia termică acordate de Primăria municipiului Chișinău. Alte 3 200 de familii au beneficiat de compensații la gazele naturale. Datele au fost prezentate de către șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov, la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

Șeful DGLCA a menționat că de compensații beneficiază persoanele eligibile conform criteriilor stabilite în Regulamentul privind acordarea ajutorului financiar pentru unele categorii de cetățeni din municipiul Chișinău la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale.

Pentru luna noiembrie, municipalitatea a achitat 5,6 milioane de lei pentru compensațiile la căldură, iar în decembrie – 8,2 milioane de lei. În luna ianuarie suma compensațiilor achitate a constituit 13,7 milioane de lei, iar în februarie – 12,3 milioane de lei.

Ion Burdiumov a precizat că achitările se fac la timp, iar compensația este calculată direct în facturi.

Procesul de examinare a dosarelor este monitorizat de către grupurile de lucru din preturile de sector. Pentru aceste compensații sunt eligibile familiile al căror venit lunar per persoană pentru anul fiscal precedent datei depunerii cererii nu a depășit trei mii de lei. În cazul familiilor tinere venitul lunar per persoană nu trebuie să depășească cinci mii de lei. Compensația constituie 40% din suma calculată conform tarifului în vigoare pentru agentul termic. În cazul locuințelor încălzite cu gaze sau alte surse energetice compensația constituie 500 de lei lunar pentru o familie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău